Serveis Veterinaris

Serveis veterinaris

CONSULTA GENERAL

Les vacunes

Les vacunes protegeixen a la seva mascota de malalties contagioses i infeccioses.

Per ajudar-lo a gaudir de millor qualitat de vida, les vacunes  ens ajudaran a mantenir en bona salut a la nostra mascota evitant al risc en contraure malalties contagioses i infeccioses. A Vet Verges oferim una planificació de vacunes personalitzat per a cada un dels nostres pacients.

Els cadells i els gatets han de rebre les seves primeres vacunes a les 8 setmanes d’edat, per la seva vulnerabilitat als paràsits i bacteris. Cada mascota tindrà diferents requisits de vacunes segons la seva edat, estat de salut, lloc de residencia, freqüència de viatge, risc d’exposició de malalties. Vine a informar-te i a conèixer les vacunes que necessita la teva mascota.

 

Desparasitar

Com detectar i prevenir els paràsits

La detecció i prevenció de paràsits és molt important durant la primera visita. Els cadells i els gatets són molt vulnerables als paràsits i a les malalties derivades d’aquests. Moltes mascotes joves neixen amb algun tipus de paràsit intern i és durant aquesta primera visita on podem detectar i resoldre els diferents problemes, que en poden sorgir, amb al tractament adequat.

 

Xip

La identificació amb microxip, la xapa identificaria i el cens municipal són obligatoris a tot l’estat. És una pràctica fonamental per poder recuperar l’animal en cas de pèrdua. La col·locació és senzilla, ràpida i duradora. De fet, els microxips estan preparats per durar tota la vida de l’animal i estan recoberts d’una càpsula de vidre biocompatible que en garanteix la innocuïtat. També conté dades en un codi alfanumèric estàndard que permet accedir a la informació del propietari d’immediat. D’aquí la importància d’actualitzar les dades en cas de canvi de propietari, defunció de l’animal, canvi de domicili…. Podeu consultar el registre públic actual a l’ANICOM, que va impulsar la Generalitat de Catalunya o l’AIAC del consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya.

 

Esterilització

Us recomanem l’esterilització de gats i gossos i us informarem de quin és el millor moment per a l’animal per a fer aquesta cirurgia. Si s’esterilitza una femella, s’eviten infeccions bacterianes d’úter, quists, tumors ovàrics o mamaris, transmissions de leucèmia i immunodeficiència en gates, fugides i embarassos no desitjats o bé males olors i secrecions sanguinolentes durant el zel. En el cas dels mascles, se’ls prevenen tumors prostàtics, prostatitis testiculars o anals.

 

Cartilla i passaport

A la primera visita a Vet Verges  obrirem una cartilla de vacunació de la teva mascota. Hi figuraran les dades “personals” del pelut: nom, raça, edat, pes, número de xip, nom del propietari/a … i totes les vacunes que se li aniran administrant al llarg de la seva vida, així com les dosis de desparasitació.

La cartilla de vacunació serveix per informar al veterinari o veterinaris que tracten al pelut de quins tractaments de prevenció ha estat sotmès.  És un document oficial i el veterinari col·legiat és l’únic que pot manipular la cartilla de vacunació de la teva mascota i deixar-ne constància imprimint-hi el seu segell.

Abans de viatjar et podem emetre el Passaport o comprovar si el model de passaport de la teva mascota és el vigent. El Passaport és un document necessari i obligatori perquè els animals de companyia puguin viatjar per la Unió Europea o accedir-hi des d’altres països.

MEDICINA INTERNA

Analítica general

Realitzar una anàlisi a la seva mascota és la manera més senzilla i segura per avaluar l’estat de salut i poder-ne detectar possibles anomalies.

 

Traumatologia i ortopèdia

Apliquem els últims avenços en la reparació de fractures i lligaments i realitzem el seguiment de la recuperació.

 

Odontologia

Els gossos i gats que reben atenció dental constant poden viure diversos anys més que aquells que no ho fan.  A Vet Verges oferim solucions viables per a promoure l’odontologia i així mantenir la salut de la mascota.

 

Oftalmologia

Prevenció, diagnòstic i tractament a les afeccions oculars.

CIRURGIA

Cirurgia

A Vet Verges tenim un quiròfan 100% equipat per a qualsevol intervenció que pugui necessitar la seva mascota.

Estem orgullosos d’oferir una varietat de serveis de cirurgia per a gats, gossos i rosegadors. La seguretat és sempre la nostra principal preocupació durant tot el procés quirúrgic, des de les proves prèvies a la intervenció, fins a la seva recuperació.

DIAGNÒSTIC PER A LA IMATGE

Diagnòstic per a la imatge

Per a un bon diagnòstic és necessari realitzar a als pacients les proves necessàries amb el material més innovador. A Vet Verges tenim tot el necessari per a fer un examen complet a la seva mascota. 

 

Ecografia

Per detectar quists i tumors. Comprovar si hi ha pedres a la bufeta o diagnosticar un embaràs entre d’altres.

Igual que els raigs X, l’ultrasò és no invasiu, indolor i lliure de drogues. A més, la majoria dels pacients no requereixen sedació durant el seu procediment tret que sigui del tot necessari. L’ecografia consisteix a fer rebotar ones sonores d’alta freqüència en els òrgans interns. En conseqüència, els ecos resultants creen una imatge mòbil en temps real perquè els nostres experts l’avaluïn i l’interpretin.

 

Artroscopia

L’artroscòpia és una tècnica de mínima invasió que permet visualitzar les estructures articulars en gossos, gats i animals exòtics i poder intervenir-les.  L’artroscòpia ha revolucionat el tractament de la patologia articular en els animals. Les tècniques d’artroscopia redueixen el dolor postoperatori  de lesions en lligaments, tendons….i també redueixen el temps necessari per a la recuperació funcional.

 

Radiografia

 La utilització dels raigs-X, en la radiodiagnosis, permet la visualització de les estructures internes del cos dels animals.